International Society for Prosthetics and Orthotics

Multidisciplinair kennisnetwerk voor prothesiologie en orthesiologie

 

Nieuw bestuurslid Mirjam Tuinhout stelt zich voor.

Geplaatst op 07-04-2020  -  Categorie: Algemeen  -  Auteur: Mirjam Tuinhout

Nieuw bestuurslid Mirjam Tuinhout stelt zich graag voor:

mirjam-tuinhout-pasfoto-kopie

 

‘’Een Leven Lang Lopen’’; dat is mijn missie.

Als onafhankelijk voetexpert voel ik me daarom thuis bij ISPO. Mijn aandachtsgebied is de onderste extremiteit en in het bijzonder voeten. 

Want: alleen voeten maken contact met de grond tijden het lopen.

En lopen is een natuurlijk medicijn voor oa chronische aandoeningen zoals osteoporose, Diabetes Mellitus, hartfalen, depressie etc. Voeten zijn complexe lichaamsdelen; daarom is de diagnostiek en de behandeling van voetklachten ook complex.

Ervaring

Door mijn jarenlange ervaring als Master Physician Assistant Voet- en Enkelorthopedie bij de Sint Maartenskliniek ontwikkelde ik een helicopterview op de behandeling van voetklachten. Dit in combinatie met jarenlange ervaring als docent, auteur, podotherapeut en zelfs schoenverkoper in mijn studententijd.

Typisch Mirjam

Praktische tips en informatie die je morgen kan toepassen in de praktijk. Daarbij sla ik de brug tussen 1e en 2elijns kennis; vertaald uit de wetenschap. Via mijn bedrijf FeetForward geef ik training en advies voor alle professionals in de voet- en loopzorg, zoals fysiotherapeuten, podotherapeuten, orthopedisch schoentechnologen & schoenmakers, huisartsen en medisch specialisten. 

Tips en info

Meer informatie over de relatie tussen voeten, lopen en gezondheid vind je in mijn ruim 30 artikelen. Kopieer dit adres in je browser: https://www.feetforward.nl/publicaties-1 . Of klik hier voor een directe link.

Een gratis e-book over de tarsale coalitie (een aangeboren voetafwijking) kan je downloaden. Met praktische tips voor in de dagelijkse praktijk. Kopieer dit adres in je browser: https://www.feetforward.nl/ebook-tarsalecoalitie. Of klik hier voor een directe link.

ISPO toekomst

Met deze multidisciplinaire en verbindende blik draag ik graag bij aan het ISPO. Zeker in deze bijzondere tijd. Voor een Leven Lang Lopen!