International Society for Prosthetics and Orthotics

Multidisciplinair kennisnetwerk voor prothesiologie en orthesiologie

 

Symposium Orthopedisch Schoeisel goed gewaardeerd

Geplaatst op 10-12-2019  -  Categorie: Algemeen  -  Auteur: Rob Verwaard

Symposium 15 nov 2019ISPO - NVOS-Orthobanda symposium goed gewaardeerd

Op 15 november 2019 vond in het Van der Valk Hotel te Houten het derde gezamenlijke symposium van ISPO Nederland en NVOS-Orthobanda plaats. De opkomst was groot met meer dan 200 deelnemers. ISPO bestuurslid Rob Verwaard opende gezamenlijk met Petra van Dam, vice-voorzitter NVOS-Orthobanda deze dag.  Het thema werd ontleend aan de titel van het boek van Klaas Postema dat vorig jaar was verschenen. Dit boek is samengesteld met meer dan 50 schrijvers uit binnen- en buitenland en deze dag waren een aantal van deze schrijvers uitgenodigd om te vertellen over hun hoofdstuk en de laatste ontwikkelingen op het gebied van de orthopedische schoentechniek. 

Het symposium werd afgesloten met een presentatie van Klaas Postema over de totstandkoming van het boek Pedorthic Footwear, assessment and treatment. Ook het werk van de stichting Berjalan, de ontwikkeling en verspreiding van schoentechnische kennis in Azië, werd door Klaas toegelicht. Om dit werk te ondersteunen werd er door Rob Verwaard en Mirjam Tuinhout een cheque aangeboden namens ISPO Nederland, die een deel van de opbrengsten van dit symposium ter beschikking stelt aan Berjalan. 

Hiermee kwam het symposium ten einde en werd er onder het genot van een netwerk borrel nog even nagepraat over de vele onderwerpen die deze interessante dag voorbij zijn gekomen. ISPO Nederland dankt alle sprekers, deelnemers, medewerkers en bestuursleden die deze boeiende dag hebben mogelijk gemaakt en hoopt u weer snel te zien bij een volgend ISPO NL evenement.

Download hand-out presentaties:
Huub van der Heide - Functionele anatomie
Rutger Dahmen - Schoentechnische adaptaties voor de reumatisch gedeformeerde voet
Fred Holtkamp / Trudi Sonderkamp - Materiaaleigenschappen in orthopedische schoenen
Sicco Bus - Algoritme voor orthopedisch schoeisel voor de patienten met DM
Toos Rook - Troms modulair schoeisel
Rob Verwaard - Indicatieportaal orthopedische schoentechniek
Juha Hijmans - Afwikkelcorrecties, indicaties en biomechanica
Thijs Lutjeboer - Draagtijd meten van orthopedische schoenen
Klaas Postema - Do's and don'ts in communicatie met patienten
Kadir Omar - Innovatieve productie van orthopedisch schoeisel

Gift Berjalan