International Society for Prosthetics and Orthotics

Multidisciplinair kennisnetwerk voor prothesiologie en orthesiologie

 

Nieuwe bestuursleden

Geplaatst op 19-03-2021  -  Categorie: Algemeen

Tijdens de ALV van 19-03-2021 zijn afgetreden als bestuurslid:

Han Houdijk (voorzitter), Jeroen Olsman (secretaris) en Cojanne Wienk-Kars (algemeen lid).
Zij worden zeer bedankt voor hun inzet in de afgelopen jaren!
Erik Prinsen was algemeen lid, maar wordt onze nieuwe voorzitter.

Nieuwe bestuursleden zijn:

bestuur

Zij stellen zich voor:

Mijn naam is Jelmer Hofland (31 jaar). Geboren en getogen in Dordrecht. In 2010 heb ik het CIOS afgerond als Sport- en Bewegingscoördinator in zo goed als alle outdoor sporten. Tijdens mijn opleidingen binnen het CIOS stond het bewegingsapparaat al vaak centraal. In fysiologische en anatomische zin, maar ook op gebied van techniek en motoriek (videoanalyses e.d.). Na het afronden van mijn opleiding aan het CIOS wilde ik meer weten van het bewegingsapparaat en mijn voorliefde voor techniek, en mensen helpen, samen laten smelten. In 2014 heb ik mijn Bachelor Orthopedische Technologie afgerond waarna ik direct aan de slag ben gegaan als Orthopedisch Adviseur voor Livit Orthopedie. Sinds enkele jaren ben ik werkzaam in de regio zuidwest (Dordrecht, Breda) waar ik als regiocoördinator het team Orthese en Prothese inhoudelijk mag aanvullen. Samen zoeken naar nieuwe kennis en kunde binnen het vakgebied en zowel mijzelf als mijn collega's blijven ontwikkelen. Met als doel elke dag weer wat beter te worden! Daarnaast ben ik nog altijd uitvoerend Orthopedisch Adviseur binnen verschillende (technische) spreekuren en op onze Care Centers. Met mijn vakinhoudelijke kennis vanuit de orthopedische technologie en mijn visie voor kwaliteit in de revalidatiezorg wil ik mij graag gaan inzetten binnen het bestuur van ISPO.


Ik ben Lotte Weitkamp, 28 jaar en woon samen met Giem in het mooie Zwolle.
Sinds ik in juni 2013 de opleiding orthopedische schoentechnolgie afgerond heb werk ik met veel plezier bij OIM orthopedie. Op dit moment werk ik deels al orthopedisch schoentechnoloog in Zwolle en het UMCG, de rest van de week ben ik werkzaam als productgroepmanager voetzorg. Vanuit deze functie ben ik bezig met contractering met de zorgverzekeraars, assortimentsbeheer, zorginhoudelijk beleid en verschillende projecten.
Vanuit deze rol kijk ik vaak overstijgend naar ons vak en wil ik graag mijn steentje bijdragen namens de orthopedisch schoentechnologen en schoentechnici in het bestuur van ISPO nederland. Ook zet ik me graag in voor het bijhouden en ontwikkelen van kennis binnen ons vak, iets waar de ISPO wat mij betreft beroemd om is!

Mijn naam is Aad Lagerberg. Sinds 1993 ben ik als docent verbonden aan de hbo-opleiding Mens en Techniek | Bewegingstechnologie van de Haagse Hogeschool. Ik heb deze functie in het onderwijs tot 2002 gecombineerd met werkzaamheden als fysiotherapeut in een algemeen ziekenhuis in Dordrecht. Sindsdien ben ik fulltime werkzaam aan de Haagse Hogeschool. In de periode 1982 tot 2008 was ik als redacteur en auteur verbonden aan een (in eigen beheer uitgegeven) tijdschrift voor fysiotherapie. Met een deel van de redactie van dit tijdschrift verzorgden we van 1992 tot 2016 tevens post hbo-onderwijs voor fysiotherapeuten. Wellicht ook relevant om te vermelden is dat ik enkele jaren lid ben geweest van de adviesraad van Nea International (fabrikant van onder andere de ‘Push Brace’)

Ik ben 61 jaar, woonachtig in Delft en samen met mijn vrouw zijn wij de trotse ouders van 3 zoons die al weer geruime tijd op eigen benen staan.
Ik ben een redelijk fanatieke toerfietser. Op de fiets Nederland of Frankrijk verkennen is een vast onderdeel van mijn zomervakantie. Daarnaast heb ik van mijn werk mijn hobby gemaakt.
De opleiding Bewegingstechnologie van de Haagse Hogeschool is een brede snijvlak opleiding die studenten opleidt voor functies waar technologie en menselijk bewegen elkaar ontmoeten. Veel alumni van deze opleiding zijn werkzaam in werkvelden gerelateerd aan revalidatie hulpmiddelen, domotica, of andere voorzieningen voor mensen met functiebeperkingen. Daarnaast is er binnen de opleiding ook aandacht voor andere domeinen, zoals bijvoorbeeld het ergonomisch ontwerpen van consumentenproducten en ARBO-vraagstukken. Met mijn achtergrond als fysiotherapeut en bewegingswetenschapper ben ik betrokken bij het onderwijs op het gebied van Bewegingsregistratie en Bewegingsanalyse.
Ik kom als stage- en afstudeerbegeleider in contact met veel verschillende bedrijven en organisaties. Met enige regelmaat betreft dat ook projecten in het domein van de pro- en orthesiologie. Daarnaast echter ook projecten rondom bijvoorbeeld (passieve) exo-skeletten en andere producten die we in goed Nederlands met de verzamelnaam ‘smart assistive devices’ aanduiden. Mijn ervaring met dergelijke projecten heeft me geleerd dat domein overstijgende samenwerking een belangrijke katalysator kan zijn voor succesvolle innovaties.
Mijn motivatie op me beschikbaar te stellen voor deze bestuursfunctie hangt daar ook direct mee samen. ISPO NL speelt een belangrijke rol bij het initiëren en stimuleren van samenwerking tussen bedrijven en organisaties uit diverse domeinen. Door toe te treden tot het bestuur van ISPO NL hoop ik een bijdrage te kunnen leveren aan het verder versterken van de innovatiekracht van de sector.

 


Nieuws


 
19-03-2025

 

 
23-09-2024
 

ideeen-of-suggesties